Filmen in Sydney
Filmen in Sydney
Filmen in Sydney
Filmen in Sydney
Filmen in Sydney

Het is even geleden dat ik een update heb geschreven. Mijn laatste update vanuit Melbourne voelt al maanden geleden, maar dat vind ik het mooie aan reizen. Je maakt hier zoveel meer mee dat de tijd minder snel voorbij vliegt. De afgelopen drie weken waren gevuld met lange dagen filmen in Sydney en het editen vanuit de Gold Coast. Vaak krijg ik de vraag hoe ik aan werk kom. Voordat ik naar Australie vertrok had ik contact gelegd met twee Nederlandse bedrijven.

Werken voor klanten in Sydney

Voor mijn eerst klant, Activity International, mocht ik twee dagen lang een au pair volgen. Zij bemiddelen tussen Australische families en Nederlandse au pairs. Het filmen in het buitenland brengt extra uitdagingen met zich mee. Ik was nog maar net in Sydney aangekomen en mocht al met mijn camera op pad. Je kent de stad nog niet en ik had maar één kans om alle shots te maken. Lichtelijk nerveus ging ik op pad – kom ik wel op tijd op de juiste plek aan -, maar uiteindelijk verliep het allemaal soepeltjes en rolt er waarschijnlijk nog een opdracht uit!

Het werken in de filmbranche is nooit saai. Mijn tweede klant, Stagereizen, plaatst stagiaires in Australië en Nieuw Zeeland. Een hele dag volgde ik  Floris bij zijn stage bedrijf. Het onderdeel “vrije tijd” moest ook aan bod komen in de video en zo stond ik ineens vijf mannen in een jacuzzi te filmen. Never a doll moment!

De klant was erg tevreden en dat is allemaal gelukt dankzij één skype sessie vanuit Nederland.

Volgend jaar ga ik het kantoor van Stagereizen in Nieuw Zeeland bezoeken om mijn opdrachtgever real life te zien. Bijzonder hoe internet en skype mij de mogelijkheid geven om overal te wereld te kunnen werken. Bekijk de film van Floris hier!

Filmen in de Blue Mountains

Ondertussen maakte ik ook nog een video voor Wildlifetours. De Blue Mountains is een gebergte in Nieuw-Zuid-Wales. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar dat deze bergen “de Blauwe Bergen” heten. Het regende flink tijdens mijn opnames, maar dat gaf juist een mooie sfeer aan mijn timelapses. De wolken dreven veel harder voorbij dan gewoonlijk waardoor ik met vijf minuten filmen genoeg materiaal had voor een goede timelapse. Normaal gesproken film ik minstens een kwartier, maar daar is tijdens een tour uiteraard geen tijd voor.

Monteren met uitzicht op de kust

Momenteel verblijf ik in een prachtig appartement pal aan het strand van Surfers Paradise. Ik deel het huis met drie mannen en vermaak me prima met het schrijven van mijn boek, het editen van films en het hardlopen langs het strand! 12 augustus vertrek ik op een prachtige tour van Perth richting Darwin. Twintig dagen kamperen. Ik kijk er naar uit!

Gebruikte apparatuur

Drone DJI Mavic Pro

Canon Mark 3

Monopod voor de Canon

DJO Osmo

iPhone 8 met Lan Parte mobiel stabilisator

Rode Camera microfoon

Macbook met Premiere Pro