Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie
Great Ocean Road aftermovie

Drie dagen rijden op een oorlogsmonument

Mijn werk voor Groovy Grape tours heb ik afgerond met een laatste trip van Adelaide richting Melbourne. Een prachtige route die ook wel de Great Ocean Road wordt genoemd. 240 kilometer langs de kust. In 1919 werd de aanleg begonnen door de soldaten die van de Eerste Wereldoorlog terug kwamen. Deze weg is dan ook het grootste oorlogsmonument voor de slachtoffers van deze oorlog. 

Koude filmomstandigheden tijdens de Great Ocean Road

Drie dagen zijn we met een kleine groep op pad. Het is laagseizoen door de kou en de regen. Het begint winter te worden in het zuiden van Australië. Als we de dag vroeg beginnen, film ik met mijn DSLR camera, maar het kost me moeite om de camera stil te houden door de harde wind. Bij genoeg daglicht film ik veel met een iphone en een stabilisator, maar ook deze flipt alle kanten uit. Het Nederlandse windje in Scheveningen is er niks bij. Ik word er zenuwachtig van als ik weer in de bus stap, want ik vrees dat ik niet genoeg goede shots heb kunnen opnemen. Dit vind ik het grootste nadeel als reizende fotograaf / filmmaker. Meestal heb ik maar één kans en alles is afhankelijk van het weer op die dag. 


Gratis verblijf in hostels

Na een koude maar prachtige tocht, keer ik terug naar mijn hostel in St Kilda. Vaak krijg ik de vraag hoe ik rond kom op reis. Het is handig om je kosten laag te houden, dus i.p.v. te betalen voor hostels, bied ik ze een fotosessie aan. Twee weken lang kreeg ik gratis accommodatie in ruil voor een dagje fotograferen van alle kamers. In het laagseizoen hebben ze meestal wel een plek over en zo creëren we samen een win-win situatie. Wil je nog meer videos zien van mijn reis in Australië? Bekijk ze hier.