Aftermovie van mijn reis in West Australië

Aftermovie van mijn reis in West Australië

Met lichte paniek tasten mijn vingers de ritssluiting van mijn swag af. Na een minuut vinden mijn vingers eindelijk de opening en een sterrenhemel ontvouwt zich voor mijn ogen. Een swag is een mini tent waar je lichaam horizontaal precies in past en voor de komende drie weken mijn (t)huis, m’n kantoor en mijn bed.

Op weg naar Darwin

Het is half zes ’s ochtends, tijd om op pad te gaan. Met een bus vol backpackers reis ik vanaf Perth richting het warme Darwin. Ook dit keer ben ik weer gevraagd om te filmen voor een touroperator. We waren nog geen uur vertrokken of de bus liet ons al in de steek. Een Australisch koppel verliet boos de groep en eisten hun geld terug van de organisatie. En de rest genoot van de zon in het park en besloten een potje te gaan voetballen. Interessant om te zien hoe iedereen op deze situatie reageerde. 

Na een extra comfortabele nacht in een hostel, vertrokken we dan eindelijk. Ook al was het steenkoud de eerste twee nachten, de sfeer was goed. We leven in het ritme van de natuur. Je gebruikt de eerste zonnestralen om je spullen in te pakken en tijdens de zonsondergang bereid je het diner. Na acht dagen en één degelijke douche kwamen we afgelopen woensdag in Broome aan. Ik genoot van de simpelste dingen, zoals een stuk zeep, die ineens als luxe aanvoelen.

Monteren in de bus

In de afgelopen negen dagen bouwde ik een routine op; telkens filmde ik een nationaal park en verwerkte ik mijn filmmateriaal tijdens het rijden of de stops. De bus werd mijn kantoor. Maar mooi wel even het mooiste kantoor dat ik ooit heb gehad.

Ben jij ooit in West Australië geweest? Laat me weten wat jouw mooiste ervaring was en of je de plekken herkent? Tevens zoek ik nog naar interessante hosts in Brisbane waar ik de komende tijd verblijf. Ken jij nog iemand, stuur me dan een mail!