Vlogger inhuren? Bereik jouw doelgroep via een vlog! Lees mijn laatste blog Boek een kennismaking

Een échte connectie met de doelgroep

Creatieve manier van storytelling

Ga de interactie aan!

Vloggers. Je kent ze vooral van Youtube waarschijnlijk. Maar ook het bedrijfsleven weten ze steeds beter te vinden. Zakelijk vloggen groeit aan populariteit. Veel bedrijven willen wel vloggen, maar hebben de middelen niet (geen personeel, geen tijd en geen kennis). Jammer, want hier liggen juist veel kansen voor je marketingstrategie.

Als filmmaker vertel ik graag persoonlijke verhalen. Maar zo nu en dan sta ik ook graag voor de camera. Het plezier van vloggen ontstond bij mij tijdens mijn wereldreis en project “Can I come over?” Op deze manier kon ik mijn volgers makkelijk meenemen in mijn avonturen, zonder hele verhalen te hoeven typen.

vlogger inhuren

01Waarover kun je vloggen?

Je kan overal over vloggen. Zolang je maar een duidelijk doel voor ogen hebt. Denk aan campagne vlogs of een verslag van je event. Wat ook erg goed werkt voor bedrijven zijn de zogenaamde wervingsvlogs.

Al eerder maakte ik een serie over bijzondere beroepen. Kamp je als bedrijf met personeelstekort, dan vertel ik waarom het zo leuk is om bij jouw bedrijf te werken!

vlogger inhuren?

02Wat is mijn vlogstijl?

Elke vlogger heeft zijn eigen stijl. De een vertelt snel, de ander gaat meer de diepte in. Ik duik graag in het leven van mijn hoofdpersoon. Zelf ben ik meestal niet veel in beeld, maar je merkt mijn aanwezigheid wel.

Tijdens de pandemie mocht ik o.a. de werknemers van de GGD volgen. Zij vertelden hoe het was om tijdens corona bij de GGD te werken.

recruitment video

03Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het ontwikkelen van een vlog en of serie is het belangrijk om eerst je doel te bepalen. Heb je meer behoefte aan uitleg van een product? Wil je je naamsbekendheid vergroten? Of zoek je naar nieuwe collega’s?

Samen kijken we naar je doelgroep, de inzet van de kanalen en het format. Al brainstormend stellen we de juiste tone of voice samen voor jouw bedrijf of organisatie.

Bekijk hier mijn voorbeelden

Meeste gestelde vragen

Is ons bedrijf wel geschikt voor een vlog?

Met vlogs kun je verhalen vertellen over jouw bedrijf, producten of diensten. Mensen houden van verhalen en het kan helpen om jouw boodschap op een boeiende en gedenkwaardige manier over te brengen. Dit kan voor elk bedrijf.

Is onze doelgroep wel geschikt?

Vlogs kunnen een gevoel van authenticiteit en transparantie overbrengen. Het toont de menselijke kant van het bedrijf en laat zien dat er echte mensen achter staan, in plaats van alleen maar een logo of merk. Of jouw doelgroep nu jong of oud is, echte verhalen werken altijd.

Hoe maak je een succesvolle vlog?

Vlogs zijn vaak gemakkelijk deelbaar op sociale media, waardoor ze een bredere doelgroep kunnen bereiken en de kans vergroten dat mensen jouw content delen met hun netwerk.

Kunnen we de vlog als advertentie inzetten?

Ja, en dat moedig ik zelf aan. Door middel van advertenties bereik je nog gerichter je doelgroep. Ik werk samen met een ervaren marketeer die tijdens het hele proces ondersteuning kan bieden.

Hoelang duurt het om een vlog te maken?

Van intake tot oplevering heb ik ongeveer 3 tot 4 weken nodig. Afhankelijk van de beide agenda’s en die van de geïnterviewde. Binnen no-time heb jij dus jouw vlog binnen. Het advertentieproces volgt na deze 4 weken.

Kun je de vlog inzetten op social media?

Zeker, ik kan de vlog opdelen in korte fragmenten en opgemaakt voor social media. Denk aan vierkante en verticale formaten voor Instagram (reels) en Facebook. Als fanatieke Instagrammer weet ik precies hoe ik de vlog het beste optimaliseer voor sociale media.

Klant aan het woord

Hoe krijg je boa’s aan het werk in een dorp, als je moet concurreren tegen een bruisende stad?

Met die vraag liep de gemeente Drimmelen als langere tijd rond. Er waren maar twee reacties gekomen, toen de vacature online was gezet. Niet genoeg om een keuze te kunnen maken.

Ze vroegen aan mij om een vlottere video te maken, waarin ik een dag met de huidige boa’s op pad ging. Mariette vertelt in deze video het geweldige resultaat dat het opleverde!

Interesse in een vlog?