Maleisië, Borneo en de Molukken!

Maleisië, Borneo en de Molukken!

In samenwerking met de  journalistieke afdeling van de Universiteit van Amsterdam heb ik prachtige reportages mogen maken in Borneo, Maleisië en de Molukken. Derdejaars studenten vertrokken voor drie weken naar het buitenland om te werken aan hun minor ‘buitenland journalistiek’. Als fotograaf werk ik ingeschakeld om beelden te maken bij hun verhalen. De onderwerpen lagen soms ver uit elkaar, van oude Chinese begraafplaatsen tot het moderne medische toerisme in Maleisië. Doordat ik steeds op compleet verschillende locaties mocht fotograferen werd de reis extra interessant. De studenten publiceerden de artikelen niet alleen op VersPers, maar ook in tijdschriften en magazines.

Ongezien ontspannen in Maleisië

Een bijzondere reportage maakte ik met Megan. Ze schreef over de talloze blinde massagesalons die vlak bij het station van Kuala Lumpur te vinden zijn. Toevallig is dit niet. Midden in Brickfields is de ‘Malaysian Association for the Blind’ gevestigd. Dit is een centrum waar blinden worden begeleid, zodat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen leven en werken. Een van de opleidingen die de organisatie aanbiedt is die voor masseur of masseuse. Lees hier het hele artikel. De massage die wij kregen was een fijn moment van rust, want daarna moest ik snel op pad om andere studenten te ondersteunen!

Fotograferen in Maleisië

Maleisië is een makkelijk land om te reizen, zelfs als vrouw alleen. Er zijn vele hostels waar je goedkoop kan overnachten. De hoofdstad heb je met een aantal dagen wel gezien. Vanaf Maleisië kun je makkelijk doorreizen naar andere landen. Het weer in de Molukken is prima te doen in januari en je komt er nog weinig toeristen tegen. Een groot contrast met Maleisië.