Can I come over?

Can I come over?

Thuis. Wat betekent dat eigenlijk? Al twee jaar ben ik ‘dakloos’. Nou ja, laat ik het ‘thuisloos’ noemen, want een dak boven mijn hoofd heb ik natuurlijk wel. Ik was 28 en woonde in m’n uppie in een mooi appartement in Breda. Maar ik was niet echt gelukkig. Mijn rusteloze, avontuurlijke ziel moest erop uit.

Ontstaan van het project ‘Can I come over?’

Sinds 2015 woon ik in een gigantisch flatgebouw. In 250 appartementen wonen mensen van dertig verschillende nationaliteiten. Onze woonkamers zijn hetzelfde, maar elk interieur ziet er zó anders uit. Echt een weerspiegeling van iemands persoonlijkheid. Ik legde dit vast in beeld en vroeg mijn buren: ‘Waarom voel je je hier thuis?’

De verhalen raakten me diep. Gezinnen verscheurd door oorlog, ouderen lijdend aan eenzaamheid, maar ook migranten die gelukkiger waren dan ooit. Terwijl ik naar vliegtickets voor mijn wereldreis zocht, dacht ik: waarom leg ik niet wereldwijd woonkamers vast? Thuis is zo’n universeel thema. ‘Can I come over?’ was geboren.


Overnachten in de meest bijzondere huizen

Ik logeerde bij vijftig hosts in elf verschillende landen. Twee weken verbleef ik in de Australische outback bij een koeienboer en vloog mee in zijn helikopter, belandde onverwachts in een kasteel en leefde een week met de Kuna indianen in Panama. Elke ontmoeting bracht me dichter bij mijn eigen zoektocht naar ‘thuis’. Veel dertigers worstelen met de vraag wat ze uit het leven willen halen. Wat maakt ons nou echt gelukkig?Jouw steun

Veel volgers herkenden zich in de verhalen, dus ik besloot om een boek uit te brengen. Maar hiervoor heb ik geld nodig: 5500 euro om de eerste 750 boeken te kunnen drukken. Geld voor de drukkkosten, een editor en een ontwerper die meer dan 150 pagina’s met foto’s mooi op papier moet zetten. Jij kunt me helpen om dit geld bij elkaar te krijgen! Doneer hier mijn crowdfunding. Bij een geslaagde crowdfunding wordt het boek in september uitgebracht.

Win een reis!

Elke donateur kan iets tofs terug verwachten. Zo maak je o.a. kans om op reis gestuurd te worden of mag je een weekend in de Achterhoek komen logeren. En bij een donatie van 35,- krijg jij als eerste het boek thuis gestuurd!

Dankjewel namens mij en al mijn behulpzame hosts!
www.facebook.com/marleenhoftijzer
#Canicomeover

P.S. Doe mij en veel anderen een plezier en deel deze crowdfunding met je vrienden op sociale media.