Dag één van mijn wereldreis

Dag één van mijn wereldreis

Daar ga ik dan! Een jaar lang op wereldreis! Met geweld nog effe m’n koffer dichtritsen. En nu vergezelgd door moeders en zuslief op weg naar Eindhoven Airport. Vijftig minuten later adem ik alweer de frisse lucht van Edinburgh in. Andres uit Equador zorgt voor het eerste ’thuis’ verhaal. Verkleed als indiaantje leerde ik Andres in Breda kennen tijdens het gehos van de carnaval. Eigenlijk wilde ik hem opzoeken in z’n thuis land, omdat hij met pretoogjes maar bleef vertellen over hun mooie natuur en eetcultuur. Hij studeert af in Schotland, dus ik hoop dat de natuur even gaaf zal zijn.

Afgelopen week heb ik als een malle alle laatste klussen afgerond en ervoor gezord dat m’n hoofd in de Gelderlander, Tubantia en ’t Achterhoeks + Aaltens Nieuws stond. Jaja! Een uur nadat de krant op de mat was geploft stuurde ene Bart uit Nijmegen al een facebookbericht hoe cool hij het project vond. En spontaan werd ik uitnodigingd voor Brussel, Bolivia en Australië. Het komt vast wel goed met die overnachtingen waar ik me toch wel een beetje zorgen over maak.

ps, ik zoek nog een overnachting in Gran Canaria. Ken jij daar een local? Stuur me dan aub een berichtje!