Een bruiloft filmen in Kameroen

Een bruiloft filmen in Kameroen

Akum. Dat is het dorp waar ik op dit moment verblijf. Ik wist eigenlijk niet eens waar het lag, dus ik typte het in bij Google Maps. “No results for Akum”, las ik op mijn scherm. Het dorp is klein en de wegen zijn niet noemenswaarig. Daarom staat het wellicht niet op de kaart. Terecht mag ik zeggen dat ik in ‘the middle of nowhere’ zit.

Je vraagt je misschien af waarom.

Nou, begin dit jaar werd ik gebeld door Elske. “Wil jij mee naar Kameroen om onze bruiloft te filmen?” Nou vooruit, voor deze keer dan, grapte ik terug.

Een bruiloft vol tradities

Elske en Eric trouwden twee jaar geleden in Nederland. In de stromende regen. Een deel van Eric zijn familie was overgevlogen, maar niet iedereen was erbij. Na een week kou lijden, verlangden de Kameroeners naar thuis. Daarom mag ik mee om alles vast te leggen, want dit wordt de grote bruiloft. Thuis in eigen land.

Op 16 december vloog ik met Elske richting de hoofdstad Yaoudé. Na een lange tocht kwamen we aan in Akum. We verbleven in het huis van Eric zijn vader. Een prachtig huis, maar de luxe van een warme douche, internet of stabiele electriciteit hoef je er niet te verwachten. Wel krijg je er een geweldig ontvangst voor terug. Direct maak je deel uit van de familie.
Benieuwd naar andere bruiloft films? Check ze hier

Gebruikte apparatuur

Drone DJI Mavic Pro

Canon 5d Mark3 

Monopod voor de Canon

Rode Camera microfoon

Macbook met Premiere Pro

Power Dewise Lav