Eerste filmopdracht in Australië

Eerste filmopdracht in Australië

Werken voor een touroperator

Het was altijd mijn droom om in het buitenland te werken met mijn fotografie. Reizen scherpt je intuïtie. Door afstand te nemen van je routine, kun je jezelf blijven ontwikkelen. En ik kan nu niet stoppen met glimlachen terwijl ik deze blog in de bus schrijf. Ik heb mijn droombaan gevonden. Binnen twee weken na aankomst in Australië had ik namelijk mijn eerste klus al binnen. Een week later werd ik ingevlogen. Niet alleen maakte ik er een prachtige reis mee, ik kreeg er nog betaald voor ook.

Lange dagen filmen

Voor Groovy Grape Tours film ik twee weken in de woestijn. Met een groep backpackers ga ik op “Rock patrol” zoals de tour wordt omgeschreven. Zes dagen reizen we in een funky bus, op weg naar onze eindbestemming Uluru in het midden van Australië. Een van de grootste steenformaties ter wereld. Helaas mag ik er niet vliegen met mijn drone, maar het maken van een prachtige timelapse maakt veel goed.

De dagen vliegen voorbij met stevige wandelingen en het bezoeken van allerlei bezienswaardigheden. Iedereen is dan ook flink kapot na zes dagen. Terwijl iedereen die laaste avond rustig kan bijkomenin een hostel, leg ik de zelfde route in omgekeerde richting weer af. Mijn camera, drone en go pro draaien overuren. Elke dag sta ik voor vijf uur op om de mooiste zonsopgangen vast te leggen. In de bus begin ik al met monteren om zeker te weten dat ik alle shots binnen heb. Niewsgierig kijkt iedereen mee.

Overnachten in de woestijn van Australië

Mijn nieuwe huis heet “The Swag’. Ik weet niet waar hij voor staat, dus ik heb er zelf maar een betekenis aan gegeven: Sleeping With the Australian Ground. Het is een slaapzak en luchtbed in één. Comfortabel? Whoa, niet echt. Maar het doet zijn werk. Het was even geleden dat ik in het ‘wild’ heb gekampeerd. Vooral het kampvuur brengt mooie gesprekken op gang, die vaak gaan over wat we willen met ons leven. HEt is mooi om te zien wat deze reis met iedereen doet. Er is geen wifi, dus entertainen onzelf met spellen. En eigenlijk wil niet terug naar de stad.

Bij terugkomst kijk ik met een glimlach naar alle beelden terug. Voorlopig ben ik tevreden met mijn baan als reizende filmmaker en blijf ik nog even “down under”.

Wil je meer weten over deze tour? Stuur me dan berichtje!