Filmen op Kangaroo Island

Filmen op Kangaroo Island

De wekker ging wederom om 5:00 uur. Het begint inmiddels te wennen. Mijn camera tassen staan gereed. Het is vijf minuten lopen naar de locatie waar ik word opgehaald. “Shit, waar is mijn stabilisator?” Met lichte paniek ren ik terug. Het is niet ver, maar ik heb geen tien minuten extra over. Bezweet kom ik terug en zoek haastig in mijn koffer. Hè, waarom overkomt mij dit altijd vervloek ik mezelf. Ik had toch alles klaar gelegd? Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan als ik het stomme ding gewoon onderin mijn tas vindt. Voor niks terug gerend. Gelukkig is de gids te laat en sta ik alsnog een kwartier te wachten.

Vliegen met de drone op één van de mooiste eilanden ter wereld

Afgelopen weekend mocht ik weer op tour voor Groovy Grape. Een reisbureau waar ik eerder een aftermovie in de woestijn voor mocht maken. Dit keer vertrek ik richting Kangaroo Island. Een van de grootste eilanden van Australie. Het is een paar uur rijden van Adelaide. De dag begint met een bezoekje aan één van de mooiste stranden ter wereld. Gelukkig heb ik toestemming gekregen om hier met mijn drone rond te vliegen.

Er staat een strakke wind, wat mij lichtelijke paniek geeft als mijn drone bijna niet tegen de wind op kan.

De rest van de dag staat vol gepland met mooie wandelingen, het bekijken van schattige zeehonden en burgers eten. Ook deze klus is niet verkeerd. We overnachten in een simpele accommodatie. Na twee weken in de buitenlucht te hebben gekampeerd, is dit voor mij bijna luxe, maar voor een aantal reizigers toch behoorlijk back to basic.

Vaak krijg ik de vraag hoe ik mij edits maak op reis. Inmiddels heb ik de nieuwste Macbook Pro met het hele Adobe CC pakket. Zo heb ik alle programma’s altijd bij de hand. Verder film ik veel met mijn Iphone 8 plus stabilisator. In de bus laad ik mijn telefoon op met een draadloze oplader.

Dit is een advertorial in samenwerking met opladers.nl