hike tanzania

Ga ik weer op reis in 2021?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]

Kerst 2020. Overal om me heen hoor ik: “dit jaar is kerst zo raar, zo anders!” Terwijl ik me afvraag, is het wel zo anders? Door de beperkte groepsgrootte vieren we het met mensen
wie het dichtst bij ons staan. Zo hoort kerst toch te zijn?

Misschien kan ik er ook niet zo goed over mee praten, want de afgelopen jaren zag kerst er voor mij  toch best bijzonder uit. Op de een of andere manier belandde ik per toeval weer op een interessante plek. Ik neem je even mee naar de mooiste ervaringen en spontane ontmoetingen:

Zo zagen mijn kerstdagen tijdens het reizen eruit

[siteorigin_widget class=”NodeEdgeSeparatorWidget”][/siteorigin_widget]

Kerst 2016

Het luchtbed is lek. En potverdikkie, wat is het koud met -8°C! En dat terwijl ik de hele week buiten moet fotograferen voor mijn klant Bel Villa. Ik overnacht last minute bij Christian, een Oostenrijker wie het leuk vindt om reizigers te hosten, want ook hij is alleen deze kerst. We drinken samen Oostenrijkse shotjes en moeten wel een beetje lachen om deze bizarre spontane actie.

[siteorigin_widget class=”NodeEdgeSeparatorWidget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”NodeEdgeSeparatorWidget”][/siteorigin_widget]

Kerst 2017

Even werd het zwart voor mijn ogen. Ik kijk naar mijn benen waar het bloed langzaam uit mijn wond sijpelt. Het asfaltgrind plakt nog akelig op mijn huid. Deze kerst strompelde ik door in een oud militair ziekenhuis in Kameroen, waar de doktoren nog nooit van desinfectie middel hadden gehoord. En toch zette deze lieve dokter speciaal voor mij een kerstmuts op.

[siteorigin_widget class=”NodeEdgeSeparatorWidget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

 

Kerst 2018. 

Dit jaar kwamen mijn ouders me opzoeken in Tasmanië. Een klim naar de top van Mount Amos stond 26 december op de planning. Dit doen we wel even, dachten we. Nou, het zweet liep zelfs tussen mijn billen! Mam, nog herstellende van een enkelbreuk, kon ook geen stap meer zetten. En toch…eenmaal aan de top, vervloog elk gevloek, want jeee wat een uitzicht hadden wij me daar toch effe!

De tocht naar beneden duurde alleen iets langer dan gepland. De winkels waren inmiddels gesloten. Ons kerstmaal? Gebakken aardappeltjes, een kale hamburger en sla zonder saus. Én de wijn was op. Maar het maakte niets uit. We waren samen en het was één van de mooiste hikes uit mijn leven.

 

[siteorigin_widget class=”NodeEdgeSeparatorWidget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wat staat er voor 2021 op de planning? 

Net zoals iedereen sta ik weer te popelen om weer eens op reis te gaan. Sinds ik terug in Nederland ben, heb ik één korte video mogen draaien in Macedonië, maar dat voelt inmiddels ook alweer eeuwen geleden.

Wat ik erg heb geleerd van al dat reizen, is om in het moment te leven en dat doet me nu goed. Of er nog een tof project in het buitenland komt dit jaar? Ik weet het niet…Maar er borrelen kleine en grote ideeën in mijn hoofd en er zijn ook concrete contacten gelegd. Maar net zoals iedereen wacht ik het vaccinatie programma af en werk ik met veel plezier voor mijn huidige klanten.

Zo verzorg ik nog altijd de social media van o.a. personal trainer Tim. Samen bedachten we een actie tijdens de lockdown wat hem negen nieuwe klanten binnen één dag opleverde. En dat alleen al via Instagram Stories.

Verder wil ik in 2021 mijn laatste vlogserie voortzetten. De eerste vijf afleveringen van de meest bijzondere beroepen in Brabant waren een groot succes. Dus we werken hard aan een tof vervolg. Verder wens ik jullie allemaal nog fijne dagen toe en op een succesvol 2021!

 

Lees meer tips in mijn gratis e-book “online zichtbaar worden”

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]