vloggen bij FrieslandCampina

Wervingsvlog voor Friesland Campina

Het vinden van technisch personeel is een grote uitdaging voor veel bedrijven in Nederland. Er is een groot tekort aan monteurs en allerlei andere functies waarin met de handen wordt gewerkt.

Een openstaande vacature kan een bedrijf veel geld kosten, daarom wil je zo snel mogelijk die functie vervullen. Een onderdeel van je campagne kan daarom een goede wervingsvlog zijn.

Maar hoe onderscheid je jezelf ten opzichte van alle andere gelikte wervingsvideo’s die al bestaan? In deze blog leg ik je meer uit over mijn werkwijze.

wervingsvlog
wervingsvlog

Aan de slag met een wervingsvlog 

Zoals je misschien hebt ontdekt, maak ik graag vlogs als content creator. Ik leg je graag uit wat een wervingsvlogs is en hoe ik je kan helpen om nieuw personeel aan te trekken. 

Een wervingsvlog is een videodagboek, waarin ik als vlogger één dag meekijk met een medewerker. Hij of zij laat mij zien hoe de dag eraan toe gaat, met wie er wordt geluncht en met welke andere collega’s hij of zij samenwerkt.

Het onderscheidend vermogen ligt vooral in de echtheid van de video. Het is een informele vlog waarin grapjes worden gemaakt en waar plezier naar voren komt. De werkzoekende krijgt zo een realistisch beeld van zijn of haar toekomstige werkplek. 

Is een vlog dan wel professioneel?

  • zakelijk vlogger
  • leven als filmmaker
  • vlogger inhuren?

Sinds de opkomst van Tiktok, instagram Reels en andere platformen, zie je dat veel accounts van zoal brandweermannen, treinconducteurs en leraren enorm populair zijn geworden, juist door die “real life” factor.

In mijn mening werken de klassieke gelikte wervingsvideo’s niet meer. Wel blijft het net zo belangrijk om een goed verhaal te vertellen. Ik ga op zoek naar het verhaal van die monteur of lasser waar passie en geluk de kernwaarden zijn.

Hoe haal je het maximale uit je video?

Als actieve Instagrammer, help ik je ook met het plaatsen van de vlog op de juiste kanalen. Voor Linkedin maak je immers een andere montage, dan voor Instagram. Ook bestaat er de mogelijkheid om de vlog als advertentie in te zetten en daar de nodige begeleiding bij te krijgen.

Vloggen voor Friesland Campina

Onlangs maakte ik een wervingsvlog voor Friesland Campina. Zij zochten een allround monteur voor hun fabriek in Lochem. De hele dag liep ik mijn met camera achter Jelle aan, die zich in de eerste minuten wat ongemakkelijk voelde, maar daarna trots over zijn vak begon te vertellen.

Interesse in een wervingsvlog?

fotograaf in breda

Geen updates meer missen?

Blijf op de hoogte van mijn avonturen