Hoe ik de Atlantische Oceaan overstak met de Nomad Cruise!

Hoe ik de Atlantische Oceaan overstak met de Nomad Cruise!

Het is net een dorp. Je vindt er winkels, een ontmoetingsplek en een supermarkt. En het belangrijkste: er wordt geroddeld in de bar. Maar er is iets bijzonders aan dit dorp. Het vaart namelijk. Op dit moment weet ik niet waar ik me exact bevindt op de wereld. Ergens midden op de Atlantisch Oceaan, nog zo’n drie dagen varen tot Curaçao.

Een Digital Nomad, wat is dat?

Via Jantien, een bevriende reisblogger, werd ik afgelopen voorjaar getipt over de Digital Nomad Cruise. Zoek de term ‘Digital Nomad’ op via google en je vindt een verdubbeling aan zoekresultaten sinds 2014. Deze nieuwe levensstijl is tegen het einde van de crisis ontstaan. Digital Nomads hebben geen thuisbasis en trekken de wereld rond. Online hebben ze een online inkomen weten te genereren. Er zijn 260 nomads aan boord, veelal online marketeers, webdevelopers en creatievelingen zoals designers en reisbloggers.

Een dag op de Nomad cruise

Om tien uur sta ik op. Ik haast me naar het ontbijt, omdat ik anders de eerste talk van deze ochtend nog ga missen. Vandaag een schaaltje yoghurt met dadels. Elke dag kies ik wat anders, omdat ik atlijd alles wil proeven van een buffet.

De talks starten elke dag met een energizer. Vandaag hoor ik het verhaal aan van Chris, ‘de Nomad Vlogger’ die informatie deelt over zijn leven als digital nomad. Hij is in no-time groot geworden met zijn You-tube kanaal, omdat hij een specifiek publiek heeft weten te vinden; De generatie die als twintiger de vrijheid van internet hebben gevonden en niet passen in een 9 tot 5 baan. Net als ik.

 

Na de lunch geven Jantien en ik de workshop “Creative Storytelling”. We staan een klein beetje te trillen op onze benen. Niet van de zenuwen, maar omdat we gisteren uitgebreid Jantien haar verjaardag hebben gevierd en we lichtelijk een kater hebben. Jantien geeft de deelnemers oefeningen om creatief te leren schrijven. Ik zet de deelnemers aan het werk met een camera.

Het is net de Titanic

Vanavond is er voor het eerst een ‘broadway show’. Veel passagiers dragen gala kleding. Het is een mega theater aangekleed met bladgoud. Even bevind ik me in een scene van de Titanic wanneer Jack Rose mee neemt naar het bal. De show begint met het voorstellen van alle afdelingshoofden. We gieren het uit. Zelfs de ‘head of the giftshop’ krijgt een podium. Ik denk even aan de driloefening die we verplicht moest volgen op de eerste dag. Ook daar kreeg ik een slappe lach door de aanblik van ongemakkelijk gezichten in opgeblazen reddingsvesten.

Het is al na middernacht als we met onze wijntjes richting de disco begeven. Het zweet stroomt over mijn rug van al het dansen en om drie uur probeer ik mijn cabine terug te vinden. Lekker slapen onder de airco.

Eilandhoppen: St Kitts, Curaçao en Aruba

Na zeven dagen met alleen maar water om ons heen was het eindelijk tijd om wat grond onder onze voeten te voelen. Via Facebook had ik een oproep geplaatst of iemand locals kent op één van deze eilanden. Ik zocht namelijk mooie thuis verhalen voor mijn blog “Can I come over?. Henk ontmoette ik op Curacoa en Hester in Aruba. Twee mooie verhalen over hoe zij Nederland hebben verlaten en hun dromen na zijn gaan jagen. Wil jij ook wel eens met een cruise mee? Kijk dan eens hier!