Hoe ik reis met een tas vol apparatuur?

Hoe ik reis met een tas vol apparatuur?

Ken je dat gevoel wanneer je je koffer inpakt? Juist, je wilt niet teveel kleren meenemen. Eenmaal aangekomen op bestemming, kom je erachter dat je extra t-shirts en je derde bikini toch echt niet nodig waren.

In deze blog wil ik je meer vertellen wat er in mijn koffer meegaat. Mijn bagage zit namelijk altijd propvol met apparatuur. Niet alleen maak ik foto’s en video’s voor mijn eigen blog, maar werk ik ook voor klanten in het buitenland. Dus een goede camera uitrusting is belangrijk.

Wat gaat er mee?

Ook al weegt mijn Canon Mark 3 bijna twee kilo inclusief lens, ontbreken zal hij nooit. De Canon maakt toch nog altijd de mooiste portretten en schiet de beste beelden in donkere situaties. En hij kan tegen een stootje. Dat heeft hij wel nodig tijdens reizen in jungles, woestijnen of hobbelige roadtrips.

Voor mijn wereldreis heb ik ook een drone aangeschaft, de DJI Mavic Pro. Cinematische dronebeelden geven mijn video’s net dat beetje extra. Bekijk hier mijn blog met tips over het maken van gave filmbeelden.

Werkt de DJI osmo als vlogcamera?

Lang heb ik nagedacht over welke vlogcamera ik wilde aanschaffen. Vrienden van mij werkten al langer met de DJI Osmo. Al snel was ik verkocht aan de vloeiende gestabiliseerde beelden. Deze camera is alleen niet echt als een vlogcamera bedoeld. Je moet hem flink uitbreiden met een degelijke microfoon en accessoires om er mee te kunnen vloggen.

De DJI Osmo bedien je met je telefoon. Toen ik mijn Osmo wilde uitproberen, klikte ik de telefoon niet goed vast. Ik draaide de Osmo flink heen en weer om de stabilisatie eens goed te testen. Whaamm, daar vloog mijn Iphone door de lucht en belande plat op zijn gezicht. Ik hoef je niet uit te leggen hoe het scherm eruit zag. Waarom heb ik het hoesje er nou ook afgehaald, vloek ik tegen mezelf.

 
Net op het moment dat ik in Panama stijle rotswand beklom en dit gave moment wilde vast leggen, overleed de Osmo. Google liet mij weten dat er wel vaker problemen zijn met deze camera. Heel erg wakker kon ik er niet van liggen. De camera is traag in gebruik. Voordat je kan beginnen met filmen ben je twee minuten verder. Wil je net iets spontaan vastleggen, ben je steeds te laat. Mijn films monteer ik met Adobe Premiere op een macbook.

Nooit meer een kapotte telefoon!
De Osmo is teruggestuurd naar de winkel. De postbode levert deze week nog de nieuwste Iphone af en no way dat ik mijn smartphone weer aan diggelen valt. Dus een nieuw telefoonhoesje is onderweg met een tof ontwerp. Zelf ook een telefoonhoesje ontwerpen? Dit hoesje werkt zelfs met een mobiele stabilisator. Als mijn mobiel dan toch per ongeluk uit de stabilisator valt, blijft mijn telefoon in ieder geval heel. Met de stabilisator en een grote geheugenkaart, kan ik de hele dag vloggen.