klanten instagram

Hoe ik Tim hielp aan negen nieuwe klanten via instagram

Online zichtbaarheid. Nieuwe klanten binnen halen via Instagram of andere sociale kanalen. Ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen. In deze blog vertel ik over hoe ik een personal trainer hielp aan negen nieuwe klanten via een Instagram actie. Even terug naar het begin. Onze kennismaking via Instagram.

Tim stuurde mij een bericht via Instagram en zei: “ik vind dat jij het zo leuk doet met stories, dit zou ik ook graag willen leren.” Een aantal gesprekken later, ging ik bij hem op de koffie. Niet alleen zijn social media moest worden opgestart, ook zijn site moest volledig vernieuwd worden. Dus gingen we hard aan de slag.

Wat me vaak opvalt, is dat ondernemers voornamelijk proberen te verkopen via hun kanalen. Dat klinkt logisch. Je wilt meer omzet halen. Maar als klant wil je niet gebombardeerd worden met advertenties. Met name op Instagram draait alles juist om identiteit.

Verbind klanten aan je merk

Klanten willen zich verbonden te voelen met een merk. Het geeft hun ook een identiteit, dus wie ben jij als merk, wat straal je uit en welke foto’s horen daarbij?

Als ondernemer kun je hier op inspelen

Geen verkooppraatjes in je posts, maar bouw een portfolio waarin de klant zich herkent. Hoe ziet je klant eruit? Gebruik echte mensen als modellen in je foto’s. Gezichten worden het beste bekeken.

Wissel af in je content

Op Tim zijn instagram wisselen we fotografie met tips af. Soms schrijft Tim zelf een klantervaring bij de post en we maken altijd een grapje op de donderdag als leuke afwisseling. De oranje kleur komt overal weer terug als herkenbaar element.

klanten instagram

Jezelf filmen, dat is best spannend

Voor een klant is het een hele stap om zich aan te melden bij een personal trainer.  Daarom wil je je ook op je gemak voelen bij een personal trainer. Tim is een hele sympathieke vent en dat mocht best getoond worden! Voorzichtig probeerde hij zijn eerste “vlog praatje” uit.

Toon jezelf

Tim is zijn persoonlijke verhaal gaan delen. Deze stories heb ik mooi vormgegeven met een template en dat werd goed ontvangen. Zijn klantenkring breidde zich uit tot opeens de lockdown kwam. Alle sportscholen gesloten. Mensen moesten zelf thuis aan de slag.

Wil je ook je social media uitbesteden? Of hulp bij het vloggen? Vraag dan naar de mogelijkheden.