Ik ga het doen! Op wereldreis!

Ik ga het doen! Op wereldreis!

Herken je die knoop? Dé knoop die maar uitgesteld wordt om door te hakken? Ik zou twee jaar geleden écht op wereldreis gaan, zonder smoesjes. Nu, 30 maanden en 15 dagen later is de bijl er eindelijk doorheen. No excuses. Ik vertrek. Op 5 september is het zover.

Een jaar lang op wereldreis

De afgelopen twee jaren maakte ik foto’s van mijn buren. Er wonen namelijk meer dan 30 nationaliteiten in mijn flat. Ik vond het fantastisch om te zijn hoe iedereen zijn woonkamer totaal verschillend had ingericht. Voor mijn 28-jarige leeftijd heb ik al aardig wat mogen reizen. Ik weet niet of het een dertigers dilemma is of dat het nu qua planning gewoon goed uitkomt…de wereldreis gaat gebeuren.

Can I come over? Ik overnacht alleen bij locals

Iedereen gebruikt Lonely Planets en we slapen in dezelfde hostels. Niet bepaald living on the edge of hoe Christopher Columbus en Marco Polo het vroeger aanpakten. Met mijn blog wil ik mijn volgers inspireren, een land verkennen door bij locals te overnachten en ontdekken wat we wereldwijd gemeen hebben aan ’thuisgevoelens’. Alle foto’s publiceer ik op de site “Can I come over”. Op deze blog schrijf ik verhalen, publiceer ik foto’s en post ik vlogs.

 

Leven uit een één koffer

Ik raakte geïnspireerd door Susan. Ik leerde haar in Kaap Verdië kennen. Ik mocht bij haar overnachten als ik er geen problemen mee had als ik op de grond sliep. Ze had geen extra matras, vertelde ze. Elk jaar bouwt ze namelijk een nieuw leven op in een ander land. Omdat ze zo vaak verhuisd, bezit ze maar één kleine tas en ongeveer vijf kilo aan spullen. Als ik haar vraag wat dan haar belangrijk bezig is, vertelt ze: “ik kan niet zonder mijn tandenfloss. Dat is van zo’n sterk materiaal gemaakt, dat ik er van alles mee kan maken.” Met dit project wil ik dat we veel overeenkomsten hebben over het idee van thuis. Ik zoek naar mensen die voor een andere manier van wonen gekozen hebben, zoals het minimalistische leven in tiny houses.

 

De eerste uitnodigingen voor een slaapplek staan al open. Ik ga overnachten bij een landskampioen kitesurfer van Marokko en vanaf daar gaat mee met de Nomad Cruise. Een cruise waarbij allerlei ondernemers en inspiratoren aan boord stappen om elkaar workshops geven. Twee weken later zet ik voet aan wal in Panama. Mijn route wordt vervolgens bepaald door mensen die mij uitnodigen. Tevens kan ik jouw hulp nog wel gebruiken. Heb jij familie of bekenden zitten in Panama of Florida? Stuur me dan een berichtje!

Wil je weten wat mijn volgende ’thuis’ gaat worden? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.