Is mijn boek al uitverkocht?

Is mijn boek al uitverkocht?

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste update heb geschreven. De afgelopen weken waren vrij hectisch met fotoshoots, zakelijk afspraken en natuurlijk de promotie rondom mijn boek. Binnenkort haal ik de laatste dozen op in Aalten bij mijn ouders. In mijn appartement was er niet genoeg plek toen de vrachtwagen chauffeur twee pallets met verse boeken kwam afleveren. Dus de laatste doosjes staan nog steeds mooi in de garage gestald. 

“Hoe heb je die boeken zo snel verkocht?” is een vraag die me vaak wordt gesteld.

Alles draait om goede promotie en het vinden van ambassadeurs. Ik kan zelf vertellen hoe leuk ik mijn boek vindt, maar het werkt veel beter als anderen dat zeggen. Koester je ambassadeurs! Wat ook helpt is om heel persoonlijk te blijven met je klanten. Wat ik probeer is om bij ieder verkocht boek een handgeschreven bedankje toe te voegen.

“Maar hoe kom je dan terecht in de studio bij RTL4?” 

De hoeveelheid aandacht die je krijgt, komt echt niet vanzelf aanwaaien. Tijdens mijn crowdfunding  had ik geen tijd om andere klussen aan te pakken. Al mijn tijd besteedde ik aan telefoontjes naar redacties, contacten leggen met ondernemers en het plaatsen van social media updates. Hoe meer input je geeft, hoe meer output je kan verwachtten. Bekijk hier de uitzending bij RTL 4 en mijn andere tips over het uitgeven van een boek!

Denk commercieel, wie valt er nog meer onder je doelgroep?

Overigens heb ik twee grote oplages kunnen verkopen aan een makelaar en een autohandelaar. Zij geven het boek aan hun klanten cadeau als relatiegeschenk. Een belangrijke tip is dus om commercieel te blijven denken. Niet alleen particulieren vallen onder je doelgroep. Één van die ondernemers is Mark van Autobedrijf Van Tilburg

“Een autohandelaar?” hoor ik je zeggen…wat moet die nou met je boek?

Mark volgde mij langere tijd op LinkedIn. Ik had hem nog nooit in het echt ontmoet. “Wat een geweldige reis heb jij gemaakt. Zo’n reis zou ik nooit maken, maar ik vind het wel inspirerend,” stuurde hij een tijd geleden. We spraken af en ondanks onze reis voorkeuren was er toch een leuke klik. Afgelopen week kwam Mark vijftig boeken ophalen. Zo zie je maar weer, waar bloggen goed voor is!

Tips gezocht, bijzondere verhalen in Gelderland

Zoals vermeld in de vorige update, gaat het project verder. Vanaf januari mag ik vloggen voor Omroep Gelderland. Bijzondere verhalen over thuis van gewone inwoners van Gelderland. Ik ben nog altijd op zoek naar verhalen in de regio Veluwe en Liemers.

Heb je tips? Stuur me dan een mail.

 

Nu de drukte van het boek voorbij is, heb ik weer ruimte voor fotografie en filmopdrachten. Vorige week mocht ik weer portretten maken van een ondernemer. Zoals wel vaker met shoots het geval is, was de voorbereiding het meeste werk. Locaties zoeken, modellen scouten en een ‘lookbook’ opstellen. Het fotografeert zoveel makkelijk als je van te voren een beeld in je hoofd creëert. Dan hoef je het alleen nog maar uit te werken! Interesse in een samenwerking? Ik kom graag even langs. Wel met mijn boek natuurlijk!