Koeien vangen met een helikopter

Koeien vangen met een helikopter

Het is een enorm kabaal. De propellers zwaaien steeds harder rond. Voorzichtig stap ik in en ben nu al onder de indruk van dit monsterlijke apparaat. Nog voordat ik naar Australië vertrok, had ik mezelf voorgenomen om een tijd in de outback te verblijven. Samen met mijn broers en zussen speelden wij vroeger altijd op onze boerderij.

Helpen in de outback

Het leek me geweldig om een ‘farmer’ op te zoeken met een gigantische boerderij. Nou, die heb ik gevonden hoor. Via een bekende kwam ik terecht bij Fred en zijn gezin. Om de 45.000 koeien (cattle’s zoals ze de koeien hier noemen) te verzamelen, vliegt Fred rond in zijn helikopter. Het was een interessante ervaring om te zien hoe deze familie hun huishouden hebben ingericht om zo afgezonderd te kunnen leven. Bekijk hier de aftermovie!

Vliegen in de outback van Queensland

Als we opstijgen draaien we in een seconde om onze as heen en vliegen we op maximale snelheid over zijn land. Gelukkig word ik niet snel misselijk. Het gebied is zo groot dat hij twee bergen moet aanwijzen om aan te tonen hoever zijn grond uitstrekt. Het is één van mijn beste ervaringen tot nu toe en deze familie leverde een prachtig verhaal voor mijn boek op. Ik weet nog niet hoelang ik blijf reizen en hoeveel verhalen er nog bijkomen, maar wil je er geen moment van mijn updates missen, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Op weg naar Cairns

De komende tijd verblijf ik in Cairns. Vaak krijg ik de vraag hoe ik zolang kan reizen en toch geld kan blijven verdienen. Mijn eerste tip is dan ook altijd om te zorgen voor lage kosten. Via de Nomad Cruise heb ik een groot internationaal netwerk opgebouwd en via één van mijn contacten ben ik terecht gekomen bij een huis vol met muzikanten. Één van hen was bezig met het opbouwen van haar marketing en laat het toeval nou net bestaan dat ze een video nodig had. Via facebook regelden we een ‘ruildienst’ en heb ik een nieuw (t)huis. Wil je meer tips over hoe je werk kan vinden op reis? Lees dan hier mijn andere blogs!

Ken je nog bijzondere mensen in Cairns of Perth? Stuur me dan een bericht!