Mijn eerste overnachtingen in Schotland

Mijn eerste overnachtingen in Schotland

Reizen betekent voor mij het land verkennen door met locals tijd te spenderen. Voordat ik mijn appartement opgaf, fotografeerde ik twee jaar lang mijn buren. Fascinerend is het, om te zien hoe anderen wonen. Al mijn ontdekkingen over het idee van ‘thuis’ leg ik vast in mijn vlogs, genaamd Can I come over?

De eerste drie weken van mijn wereldreis bracht ik door in het kletsnatte Schotland. Ik kwam terecht in grote steden, een mini eiland en in de highlands. De eerste blogs zijn nu te lezen op mijn site. Zo ook het verhaal van Eamon, waar ik vier dagen verbleef. In twee jaar tijd heeft hij meer dan 400 gasten over de vloer gehad. Waarom?

Bekijk dan hierboven snel de vlog! Het reizen gaat niet constant voorspoedig. Afgelopen donderdag stond ik langs de kant van de weg. Een kroon die de tandarts in Nederland net had gezet brak doormidden. Ik had geen slaapplek meer en werd ziek. Nadat ik gelukkig met een noodvulling bij een tandarts vandaan kwam en verder wilde liften, werd ik opgepikt door een Australiër die met een rondtrip bezig was.

 

 

 

 

 

 

We spendeerden uiteindelijk drie dagen samen en ik hoorde met verbazing toe hoe hij binnen 6 maanden miljonair werd, al zijn geld verloor en nu weer zijn vermogen terug heeft weten te krijgen door met aandelen te handelen. We eindigden samen met een groep bikers in de pub. Een fantastische ontmoeting was dat. Vanaf a.s. maandag kan ik even geen dagelijkse updates plaatsen op mijn social media. De Nomad Cruise brengt me van Gran Canaria richting Panama. Tussendoor gaan we aan wal bij eilanden die beschadigd zijn door de orkaan Irma. De hele cruise helpt mee.

Er worden materialen meegenomen en actie’s opgestart. Eenmaal op het eiland wil ik een verhaal maken over gezinnen die hun huizen zijn kwijtgeraakt. Met deze vlog wil ik een actie opzetten. Ik weet nog niet precies hoe en wat, maar mocht jij ideeën hebben dan hoor ik het graag!