Nog een keer de Great Ocean Road?

Nog een keer de Great Ocean Road?

Waarschijnlijk heb je vast wel eens van de Great Ocean Road gehoord, zelfs als je niet in Australië hebt gereisd. Het is één van de mooiste roadtrips die je in Australië kan maken. Het was zelfs de tweede keer dat ik deze roadtrip mocht filmen en ook dit keer was het Great!

Great Ocean Road nr#2

De eerste keer dat ik de Great Ocean Road filmde, was alweer een half jaar geleden en in een compleet andere setting: een bus vol met backpackers. Dit keer haalde ik met mijn dertig jaar de gemiddelde leeftijd flink omlaag. Een luxueuze trip voor gepensioneerden met een iets ruimer budget dan de studentenportemonnee. En hoezeer ik ook van kamperen houd, ik moet toevoegen dat dit een aangename klus was met de beste accommodatie die je maar kan krijgen. Komt het luxepaardje in mij dan toch even omhoog.

Great Ocean Road

Het weer was stukker beter dan de vorige (winter) editie en ik kreeg zelfs een deja vu naar mijn reis in Schotland. Het groene landschap met grazende schaapje zorgde bijna voor wat heimwee. 

Na vier dagen in de bus had ik genoeg materiaal voor een leuke aftermovie van de Great Ocean Road. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Drie keer de Great Ocean Road afrijden, serieus?!

Wat ik heb geleerd van het overnachten bij locals is dat veel Australiërs niet eens in hun eigen land reizen. Ik reis daarentegen ook niet echt in Nederland rond, maar toch. Ons kikkerlandje is naar mijn mening wat saaier.

En je zult het niet geloven, maar eind dit jaar ga ik voor de derde keer de Great Ocean Road afleggen. In de camper met mijn ouders.

Maandenlang heb ik gewerkt voor touroperators en heb ik weinig op eigen initiatief kunnen rondreizen. Het is bijna een jaar geleden dat ik met mijn koffer op het vliegveld stond en tegen m’n ouders zei: dàaaag, tot in Australië! 

Op weg naar Zuid Australië!

Inmiddels ben ik aangekomen in Perth om te overnachten bij een Australische meid die ik heb ontmoet tijdens mijn trip in WA. Vriendschappen ontstaan snel als je een tent deelt in de outback en toiletpapier deelt tijdens een bush toilet (een gat in de grond). En het blijft me verbazen hoe gastvrij de Australiërs zijn. Nog altijd schrijf ik verhalen over ’thuis’ van al mijn hosts.

De laastste film en fotografie klussen

Mijn volgende klus komt alweer in zicht. Het zal even wennen worden vanuit vier sterren accomodaties terug naar een matje op de grond in de open lucht. Maar dit vind ik het mooie van kamperen, de waardering voor een normaal bed en toilet die je achteraf voelt. 

En zo langzamerhand tel ik de weken af van mijn tijd in Australië. Pas wanneer ik al mijn materiaal terug kijk van de afgelopen acht maanden herinner ik me weer hoeveel ik wel niet heb gereisd en hoeveel toffe mensen ik heb ontmoet.Binnenkort schrijf ik een blog met tips van plekken die écht indruk op me hebben gemaakt.

digital nomad

Heb jij de Great Ocean Road gereden? Herken je de plekken? Bekijk ook Roadtrip Broome – Darwin