vlogger inhuren? Personeelstekort? Vind het juiste personeel met leuke vlogs!

Wist jij dat 80% van de bedrijven een tekort aan personeel hebben?

50% meer kans op het vinden van personeel

Aantrekken van geschikte kandidaten

In te zetten voor meerdere functies

Vloggers. Je kent ze vooral van Youtube waarschijnlijk. Maar ook het bedrijfsleven weet ze steeds beter te vinden. Zakelijk vloggen groeit aan populariteit. Veel bedrijven wel willen vloggen, maar hebben de middelen niet (geen personeel, geen tijd en geen kennis). Jammer, want hier liggen juist veel kansen voor je marketingstrategie.

Wist je dat je namelijk 50% meer kans hebt op het vinden van juist personeel als je een leuke recruitmentvideo inzet? Ook trek je automatisch kandidaten naar je toe, die echt bij het bedrijf passen.

vlogger inhuren

01Waarover kun je vloggen?

Je kan overal over vloggen. Zolang je maar een duidelijk doel voor ogen hebt voor een recruitmentvideo. Denk aan het vastleggen van één functie of een sfeerimpressie van het hele bedrijf.

Al eerder maakte ik een serie over bijzondere beroepen. Kamp je als bedrijf met personeelstekort, dan vertel ik waarom het zo leuk is om bij jouw bedrijf te werken!

vlogger inhuren?

02Wat is mijn vlogstijl?

Elke vlogger heeft zijn eigen stijl. De een vertelt snel, de ander gaat meer de diepte in. Ik duik graag in het leven van mijn hoofdpersoon. Zelf ben ik meestal niet veel in beeld, maar je merkt mijn aanwezigheid wel.

Tijdens de pandemie mocht ik o.a. de werknemers van de GGD volgen. Zij vertelden hoe het was om tijdens corona bij de GGD te werken.

recruitment video

03Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het ontwikkelen van een vlog gaan we eerst uitgebreid in gesprek om jullie behoeftes te bespreken. Niet alleen de inhoud van de vlog zelf, maar ook een strategie hoe je de video na productie het beste kan inzetten.

Welk formaat moet het hebben? Op welk kanaal zit jullie doelgroep?

Al brainstormend stellen we de juiste tone of voice samen voor jouw bedrijf of organisatie.

Hoe zet je een recruitmentvideo in?

Een groot deel van een succesvolle video heeft vooral te maken met wat je er na oplevering mee doet. Samen stellen we een marketingstrategie op. Moeten er meerdere versies gemaakt worden, bijvoorbeeld een verticale variant voor op instagram? Ga je de video adverteren op Facebook omdat hier je doelgroep vooral op actief is?

In deze video leg ik je nog één keer uit, waarom het zo waardevol is om vlogs te gebruiken.

Bekijk hier mijn voorbeelden

Vind snel het juiste personeel met een recruitmentvideo.

Boek een gratis adviesgesprek