Roadtrip Broome – Darwin

Roadtrip Broome – Darwin

Zoals jullie in mijn vorige post hebben kunnen lezen, ben ik weer aan het werk geweest voor een touroperator. Inmiddels ben ik aardig bijgekomen van deze intense maar fantastische reis richting Darwin. Wat ik van deze reis heb geleerd is dat je niks nodig hebt om gelukkig te zijn. Bijna twee weken lang voerde ik gesprekken met Niall tijdens het rijden, de gids van deze tour. Hij bezit al drie jaar geen schoenen en raakte zelfs zijn slippers op een gegeven moment kwijt, waardoor hij non stop blootvoets rondliep. Het gebrek aan internet zorgde voor een goede detox en gesprekken over relaties, familie en werk tijdens het kampvuur. Meer heb je niet nodig.

Gestrand in darwin

Na twee weken touren kwamen we aan in Darwin. Een fantastisch klein stadje waar iedereen op slippers de kroeg induikt. Ik had verwacht dat het hier bloedheet zou zijn, dus ik had eerder een vliegticket geboekt snel weer te vertrekken. Ik kan warm vochtig weer niet zo goed uitstaan.

Onderweg richting het vliegveld ontving ik een sms: “Important message; your flight has been cancelled”.

Om half één ’s nachts kwam ik vloekend aan bij het vliegeld en kreeg te horen dat ik vier dagen later pas weer aan boord kon!

“But no worries madam, you can book a hotel for 120 dollars a night on our costs”, deelde de airline medewerkster me mee en ze toverde een grote glimlach op mijn gezicht. Ach, ik had toch geen plannen en ik kan wel wat luxe en rust gebruiken. Nog geen uur later plofte ik neer in een kingsize bed voor 119 dollar per nacht. Tja, je weet het goed uit te mikken ofniet? 🙂

Ik verkende het nachtleven in Darwin, zwom elke dag rondjes in het zwembad en werkte non stop aan mijn edits. Wat een perfect einde van dit mooie avontuur. Soms brengt het leven je leuke verrassingen.

De komende tijd verblijf ik in Brisbane en Byron Bay op zoek naar nieuwe klussen voor de komende zomer…en misschien om eindelijk eens een start te maken met mijn surfmoves.