Roadtrip Broome – Darwin

Roadtrip Broome – Darwin

As you could read in my previous post, I’ve been working for a tour operator for the last few weeks. The trip was intense, but amazing! What I learned it that you don’t need much in life to be happy. Our tour guide, for example, doesn’t even own shoes. He lives without a house, there is no internet during the trip and no electronic entertainment to distract yourself. He says; all you need is in life a group of people, good food and a campfire.

Ended up in Darwin

I only had one day off in Darwin, before taking a flight to Brisbane. While traveling to the airport I received a text message. Your flight has been canceled. I was swearing because I was tired and the flight attendant told me that I could leave four days later on the next flight. “Four days? Are you kidding me?”

“But no worries madam, you can book a hotel for 120 dollars a night on our costs”, she said. Spontaneously I got the biggest smile ever. I can use some luxury and rest. One hour later I felt down on my kingsize bed and paid 119 dollars a night. Not a bad pick huh?

I discovered the nightlife of Darwin, swum in the pool every day and worked on my edits. Darwin stole my heart. What a perfect ending to this adventure!

No Comments

Post a Comment

Roadtrip Broome – Darwin

Roadtrip Broome – Darwin

Zoals jullie in mijn vorige post hebben kunnen lezen, ben ik weer aan het werk geweest voor een touroperator. Inmiddels ben ik aardig bijgekomen van deze intense maar fantastische reis richting Darwin. Wat ik van deze reis heb geleerd is dat je niks nodig hebt om gelukkig te zijn. Bijna twee weken lang voerde ik gesprekken met Niall tijdens het rijden, de gids van deze tour. Hij bezit al drie jaar geen schoenen en raakte zelfs zijn slippers op een gegeven moment kwijt, waardoor hij non stop blootvoets rondliep. Het gebrek aan internet zorgde voor een goede detox en gesprekken over relaties, familie en werk tijdens het kampvuur. Meer heb je niet nodig.

Gestrand in darwin

Na twee weken touren kwamen we aan in Darwin. Een fantastisch klein stadje waar iedereen op slippers de kroeg induikt. Ik had verwacht dat het hier bloedheet zou zijn, dus ik had eerder een vliegticket geboekt snel weer te vertrekken. Ik kan warm vochtig weer niet zo goed uitstaan.

Onderweg richting het vliegveld ontving ik een sms: “Important message; your flight has been cancelled”.

Om half één ‘s nachts kwam ik vloekend aan bij het vliegeld en kreeg te horen dat ik vier dagen later pas weer aan boord kon!

“But no worries madam, you can book a hotel for 120 dollars a night on our costs”, deelde de airline medewerkster me mee en ze toverde een grote glimlach op mijn gezicht. Ach, ik had toch geen plannen en ik kan wel wat luxe en rust gebruiken. Nog geen uur later plofte ik neer in een kingsize bed voor 119 dollar per nacht. Tja, je weet het goed uit te mikken ofniet? 🙂

Ik verkende het nachtleven in Darwin, zwom elke dag rondjes in het zwembad en werkte non stop aan mijn edits. Wat een perfect einde van dit mooie avontuur. Soms brengt het leven je leuke verrassingen.

De komende tijd verblijf ik in Brisbane en Byron Bay op zoek naar nieuwe klussen voor de komende zomer…en misschien om eindelijk eens een start te maken met mijn surfmoves.

2 Comments

  • carlya

    27 September 2018 01:46

    Awesome video Marleen! Was a pleasure meeting you and thankyou so much for touring with us! We love the videos and images. 🙂

Post a Comment