Unstoppable – First timers Iron Man


Iron Man. Eén is van de zwaarste triatlons ter wereld. 3.8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,2 km hardlopen. In de documentaire “first timers Iron Man” volgen we drie deelnemers die voor het eerst meedoen. Wat brengt iemand op het idee om zichzelf fysiek en metaal af te matten in Taupo, Nieuw Zeeland? Voor veel mensen een onmogelijke opgave. Maar voor deze drie first timers is dit niet de grootste uitdaging in hun leven geweest. 

Het hart van Steven stond veertien minuten stil doordat hij een hartstilstand kreeg op zijn fiets. Zijn gezicht brak op zeventien plaatsen en moest voortaan verder met een pacemaker. 

Ook Pete heeft de dood in de ogen gekeken Tijdens een skivakantie brak hij zijn rug en zag een toekomst voor zich als invalide. 

En Karel uit Nederland droomde als kind al van deze uitdaging. Maar is hij wel getraind genoeg?

De deelnemers strijden tegen de medische wereld. Dokters beweerden dat ze nooit meer zouden lopen of sporten. Maar de grote vraag blijft, gaat het ze wel lukken?

Voor deze documentaire ben ik op zoek naar ondernemers die interesse hebben in een verhaal over mentale weerbaarheid. Een samenwerking met webshops van triatlon materialen behoort ook tot de mogelijkheden. Ken jij iemand, of zie je dit zelf zitten? Of wil jij als ondernemer deze documentaire promoten? Mail dan naar info@marleenhoftijzer.com