Verblijf op een eiland?

Verblijf op een eiland?

Voor mijn leeftijd heb ik al aardig wat ondergaande zonnen in het buitenland gezien, maar mijn mooiste herinneringen blijven toch de mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn reizen. Vorig jaar sliep ik bij Susan in Kaapverdië op de grond, omdat ze geen spullen bezit. Bij Michelle overnachtte ik in een tipitent inclusief een compost toilet. En bij Jacco in een bedstee.

Mijn eerste thuis verhalen

Twee weken geleden rolde ik mijn koffer naar Eindhoven Airport, klaar voor een nieuw avontuur. Ik ga namelijk een jaar lang bij locals overnachten. Al mijn ervaringen leg ik vast in mijn vlog “Can I come over”? Ondertussen heb ik mijn eerste mooie “thuis verhalen” gevonden in Schotland. Op mijn blog schrijf ik over cultuurverschillen die we hebben over ons idee van thuis.

 

 

 

 

 

De eerste overnachtingen had ik in Nederland geregeld, maar daarna wordt mijn reis door het lot bepaald. Scrollend op facebook kwam ik alleen wel een heel gaaf couchsurfing adres tegen. Graham Hughes won een eiland tijdens een tv programma. Zoiets als Expeditie Robinson zeg maar. Maandenlang pikte hij mensen op met zijn boot om ze een ongelooflijke tijd te geven op zijn eiland, genaamd “Jinja Island”. Ik werd al helemaal enthousiast en zag mezelf al op dit eiland rond hoppen.

Maar dit aanbod kreeg je niet zomaar. Met 500 woorden moest je omschrijven waarom Graham jou moeten hosten. Als ik zo zijn referenties zat te lezen, moet het fantastisch zijn als je werd uitgekozen. Helaas is hij gestopt met hosten, omdat hij nu in Engeland woont. Toch bleef het idee van het overnachten op een privé eiland in mijn hoofd hangen.

Huur jij voor je volgende vakantie een privé eiland?

Onlangs werd ik benaderd doorHomeToGo. Zij verhuren vakantiehuizen wereldwijd. En ik kreeg een link doorgestuurd met een aantal prijzen van wat eilanden. Het leek me wat onrealistisch. Maar wist jij dat je zelfs vanaf 18,50 al een privé eiland af kan huren? In South Carolina heb je voor 6 personen 150 meter hectare tot je beschikking. (zie foto’s boven)Heb je iets meer budget? Zit, relax en geniet van de Caribische zon vanuit je eigen privé eiland in de Bahamas voor slechts €98,75 per persoon *. Dit huisje gelegen op Ship Channel Cay krijg je er ook nog eens een fulltime serviceteam bij. Hoe cool is dat.

*Prijs geldig voor 4 personen met 2 slaapkamers

Ship Channel Cay

Dit jaar probeer ik nog tijdens mijn reizen terecht te komen op een privé eiland. Wil je het makkelijker aanpakken? Via HomeToGo kan je de volgende 10 eilanden met je vrienden afhuren.