Gran canaria

Hoe kun je werken als digital nomad op Gran Canaria?

Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, werkte ik afgelopen drie weken vanuit het zonnige Gran Canaria. Eerlijk is eerlijk, ik had zo even mijn twijfels om als digital nomad tussen de Duitse en Nederlandse gepensioneerden te gaan werken.

En toch is het me uitstekend bevallen. In deze blog lees je al mijn tips and tricks over dit eiland. Hoe vind je accommodatie en aansluiting bij andere nomads?

Ook maakte ik natuurlijk veel foto’s en filmde ik de allermooiste spots met mijn drone. Het eiland heeft verrassend veel bergen, dus bij uitstek geschikt voor het maken van mooie beelden.


Via slack in contact met digital nomads

Gran canaria komt niet als eerste in mij op als ik aan een nomad bestemming denk, maar toch kwam ik gemakkelijk in contact met andere likeminded reizigers.

De app Slack gaf hiervoor uitkomst. Dit is het eerste land dat Slack gebruikt om elkaar te vinden. Door de hashtags heb je een helder overzicht van alle onderwerpen en wordt niet alles in een chat gegooid zoals bij een Facebook groep. 

Zo leerde ik een Amerikaan kennen, waar ik twee uur later een drankje mee heb gedaan in de kroeg. Hij gaf me een waardevolle tip voor een hostel met goed internet bijvoorbeeld.

slack digital nomad

Gratis onderdak in ruil voor foto’s

Doordat ik een oproep had geplaatst op facebook, vanwege mijn zoektocht naar accommodatie, kwam ik in contact met Sandra. Een techno dj uit Finland. Zij had content nodig voor haar website en had nog wel een slaapkamer over in haar appartement in Maspalomas. Ook zij overwinterde op het eiland.

Een ruildeal was snel gemaakt en ik betaalde niets voor mijn eerste week. Dit soort ruildiensten werken voor mij super goed, want ik heb hierdoor direct contact met mensen en mag ik doen wat ik het allerleukste vindt: content maken.


Hoe ziet een werkdag eruit?

In de weken dat ik geen concrete film of fotografie klussen heb staan, kan ik als content creator makkelijk op afstand werken. Ik onderhoud namelijk van meerdere bedrijven de social media kanalen. Mijn werkdag begon meestal rond half 8 ‘s ochtends.

Soms werkte vanuit een koffietentje, maar meestal gewoon in één van de accommodaties waar ik verbleef. Rond vier uur sloot ik de dag af om te gaan sporten en te gaan filmen met mijn drone!


Leven in een villa in Gran Canaria

Mijn laatste week was geweldig! Vijf andere filmmakers kwamen langs en samen boekten we een geweldige villa. Iedereen voelde de behoefte om even aan zijn of haar bedrijf te werken in plaats van erin. We volgden cursussen, werkten aan onze websites en leerden van elkaar. Overdag zaten we allemaal achter onze computers en later op de middag was er ruimte voor mooie hikes.

Al met al kan ik het eiland zeker aanraden als een fijne werkplek tijdens de grauwe wintermaanden in Nederland.

  • Gran canaria
  • Gran canaria
  • Gran canaria
  • Gran canaria