Werken in Nieuw Zeeland

Werken in Nieuw Zeeland

Mijn laatste week in Australië is al even voorbij en jeetje, wat was het warm! Vorig jaar kwam ik aan in de herfst, dus de zomer had ik nog niet eerder meegemaakt. Mijn laatste filmklus in Sydney was zwaar. De hele dag filmen met 38 graden in geen pretje, maar het is gelukt. Voor de tweede keer volgde ik een stagiaire om een promo te maken voor Stagereizen. Check hieronder de film!

En dan nu eindelijk een update over Nieuw Zeeland, want ik verblijf al even in het land van de Maori’s. Al vanaf de eerste dag kon ik starten met werken in Auckland. Veel van de stad of de natuur heb ik nog niet gezien, want het werk blijft maar binnenstromen wat natuurlijk fantastisch is. Op dit moment reis ik nog rond in het noorden, dus het beste deel van het land heb ik nog niet eens gezien!

Precies genoeg plek om shots te maken vanuit onze ‘van’.

Filmen voor Iron Man

Vorig jaar kreeg ik een berichtje van Karel; “hé Marleen, ik zie dat je tegelijk met mij richting Nieuw Zeeland vertrekt. Ik ga meedoen aan ‘Iron Man’, de zwaarste traithlon ter wereld, zou je daar een film van willen maken?”

Twee koffie’s later lag er een filmplan en moesten we op zoek naar sponsoring. En dat is gelukt.

Precies één jaar later omhelsden we elkaar op het vliegveld van Auckland, klaar om een vette docu te maken. De film toont het verhaal van drie ‘first timers’, atleten die voor het eerst meedoen. Allemaal met een bijzondere geschiedenis, zoals het verhaal van Steven, wiens hart veertien minuten stilstond tijdens een marathon en nu toch het risico weer gaat nemen.

filming iron man

Publicatie boek “Can I come over?”

Naast de documentaire werk ik hard aan mijn boek. De eerste pagina’s zijn al door mijn schrijfcoach verbeterd. Een afspraak voor een crowdfunding campagne staat in de agenda en mijn ontwerper zet de eerste schetsen op papier. Twee jaar lang overnachtte ik bij locals om verhalen te verzamelen over het ‘gevoel van thuis’. Ik ben super trots op wat ik nu al heb bereikt en verwacht in september de eerste boeken de kunnen overhandingen tijdens een lancering. Wil je als eerste op de hoogte blijven, schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief of neem een kijkje op www.canicomeover.com

Tot zo ver de updates. Kia Ora vanuit Wellington!

roadtrip New Zealand