De vijf beste reistips van Australië!

De vijf beste reistips van Australië!

Het is voorbij. Mijn tijd in Australië zit bijna erop. Veel backpackers werken en reizen twee jaar rond via hun visum, maar zoveel tijd had ik niet. Zoals je in andere blogskan lezen, heb ik veel voor touroperators gewerkt. Dit was natuurlijk de uitgelezen kans om het land te verkennen en toch een inkomen te behouden. Het was intens. Ik sliep bijna elke avond in een ander bed en ik eindigde zelfs in het ziekenhuis door een break down, maar terug kijkend op al mijn foto’s….man wat heb ik een vette reis gemaakt!

Daarom hierbij een lijst met mijn beste ervaringen. Dus reis jij binnenkort naar Australië, neem dan deze vijf tips mee:

De Kimberley’s in West Australië

De Kimberley’s staat toch echt bovenaan. De meeste toeristen blijven in de Oostkust hangen, men zegt vanwege de steden die dichter bij elkaar liggen en de beste stranden. Maar niets gaat boven de nationale parken in het westen. Het kost wat moeite om er te komen, maar het is het waard. Bijna een maand lang kampeerde ik in de bush en kwam ik bijna geen andere toeristen tegen (altijd goed). Bekijk hier mijn trip van Perth richting Broome. En mijn favoriete deel Broome richting Darwin.

De Kimberleys in Australië

North Stradebroke Island

Iedereen zei; voordat je Australië verlaat moet je Fraser Island hebben gezien. Ik ben niet eens in de buurt gekomen. Het is één van de grootste toeristische attracties van Australië, maar het trok me gewoon niet aan. Daarentegen belandde door mijn werk op “Straddie eiland”. Na Fraser het twee na grootste zandeiland ter wereld. En dat beviel prima. Zelfs sommige Australiers kenden het eiland niet, maar ook hier kun je met een 4wd op de stranden scheuren. En dat deed ik met veel plezier. Check out mijn vlog! 

De Nullabor in Zuid Australië

Voor mijn laatste filmklus legde ik 4000 kilometer af van Perth richting Adelaide. Ik ken werkelijk niemand die deze trip heeft gemaakt en dat is zonde. De klifs rond de kustlijn zijn net zo indrukwekkend als de Great Ocean Road. Maar iedereen die hier wel eens heeft gereden voelt hetzelfde: gehaast en geen plek om te stoppen. De locals toeteren je van de weg af. Daarentegen reed ik in een 4wd met een gids op een lege weg.

Wat is mijn favoriete stad?

Ik heb werkelijk elke stad in Australië gezien. Mijn mening is dan ook deels gebaseerd op de mensen die ik er heb ontmoet. In Brisbane vond ik een tof nachtleven waar ik op stap ging met studenten. In Cairns genoot ik van de prachtige stranden met een mede digital nomad. Sydney was cultureel interessant, maar voor mij te gehaast. Mijn host in de goldcoast had een appartement aan de boulevard. Ik genoot elke dag van de zonsopgang en het geluid van de golven, maar ik vond de stad een tikkeltje saai. Adalaide miste ik echt het strand.

Perth in australië

De andere steden moet je lekker zelf ontdekken, maar Perth is mijn favoriete stad; ik leerde er surfen en skateboarden, de mensen zijn wat relaxter dan de oostkust en de hele stad is op sport gericht én het klimaat is hier het hele jaar aangenaam.

De Outback

Zoals je misschien weet verzamel ik verhalen van locals die mij thuis uitnodigen voor mijn project “Can I come over?” Eenvoudig was het niet om bij Fred zijn boerderij te komen, maar man, wat een gaaf verblijf was dat. De boerderij zo groot als een aantal Nederlandse provincies bij elkaar. Een ‘cattlefarm’ noemen ze het hier ook wel, met koeien die in het wild rondgrazen en bij een gewicht van 600 kilo worden geslacht. Ik leerde hoe het is om in de outback te wonen, ging mee naar de jaarlijkse paardenraces en vloog met Fred rond in zijn helikopter. Deze film moet je zien! Mocht je ooit de kans krijgen om op een boerderij te werken, ga het doen!

Ik ben benieuwd naar jouw reiservaringen in Australië. Laat een berichtje achter en wil je weten hoe ik aan werk kwam als filmmaker, lees dan mijn laatste blog!