filmmaker leven

Mijn leven als filmmaker

Vaak krijg ik de vraag wat ik nou allemaal doe op een dag als filmmaker en content creator. Daarom heb ik eens een werkweek voor jou uitgeschreven. 

MAANDAG – 8:00 Vandaag kan ik lekker op de fiets richting mijn kantoor in Breda. Meestal begin ik om half 9. Geen enkele dag is hetzelfde, maar mijn kantoordagen als filmmaker zien er gewoonlijk hetzelfde uit.

Een hele dag achter de computer vind ik best uitputtend, dus vaak neem ik een pauze in de namiddag, waarin ik lekker even ga sporten en andere dingen doe. ‘s Avonds beantwoord ik dan wat emails en bereid ik me voor op de volgende dag. 

Vandaag monteer ik mijn laatste video af die ik vorige week voor Omroep Zeeland heb gemaakt. Morgen film ik in Amersfoort voor een fysiotherapeut. ’s avonds stuur ik mijn boek nog even op de post, want er kwam gisteren plots een bestelling binnen.

DINSDAG – 9:00 zit ik in de auto. Ik leg een yoga / meditatieles vast en start eerst met het interview. De rest van het personeel fungeren als figuranten. Het is warm binnen en doordat ik shots uit originele hoeken wil vastleggen, staat het zweet op mijn rug.

Net na de middag zit het filmen erop en ik eet mijn salade tijdens de terugrit op. Ik besluit om naar huis te gaan omdat het rijden naar kantoor me teveel tijd extra in beslag neemt. 

Bij terugkomst laad ik direct mijn materiaal in. Ik bewaar de bestanden niet alleen op mijn computer, maar maak ook direct een back up op mijn externe harde schijf. De video monteer ik dan altijd eerst af op mijn MacBook en de montage map kopieer ik later weer naar de schijf. #safetyfirst

Nog een job naast filmmaker

WOENSDAG – 8:30 Naast mijn werk als filmmaker, onderhoud ik ook social media kanalen van diverse bedrijven. Mijn ochtend zit vol met het maken van stories, reels en het inplannen hiervan. Door alles in te plannen, hoef ik tijdens filmdagen hier niet meer naar om te kijken. Mijn eigen instagram werk ik ook bij, want zelf daar haal ik mijn klanten vandaan.  

s Middags mag ik weer op pad! Ik vind het heerlijk als ik de helft van de dag naar locatie kan om te draaien. Wederom reis ik af naar Zeeland. Deze maand maak ik 26 video’s voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een flinke klus waar mijn stagiaire me gelukkig goed mee helpt. Om 17:30 kom ik moe thuis. Een leuke, maar intensive dag.

DONDERDAG – 8:00 Edit time! De beelden en interviews die ik gisteren heb gedraaid zitten nu nog goed in mijn hoofd. Voor mij werkt het prettig, om daarom zo snel mogelijk te gaan monteren. Voor een nieuwe klant moet ik een offerte opstellen.

Een leuke fotografie klus voor een zorgverlener. Alles draait bij hun over het werkgeluk van hun medewerker. Een klus die helemaal bij mij past. Voor product of architectuur fotografie hoef je bij mij niet aan te kloppen, maar als het om mensen draait wel!

Later op de dag overleg ik online met Omroep Gelderland om mijn vlog ideeën te bespreken. Naast commercieel werk, probeer ik eigen projecten en tv formats te verkopen aan lokale omroepen. Dit houdt mijn creativiteit scherp. 

VRIJDAG – 8:30 Bijna weekend. Meestal werk ik alleen in de ochtend. Het komt regelmatig voor dat ik in het weekend nog op een event mag fotograferen. mijn apparatuur.

Even de stofjes wegblazen en laad ik alles weer op voor de volgende draaidag.  Ik sluit de ochtend af met nog een gezellig lunch met mijn mede freelancers op kantoor.

Deze huur ik sinds twee jaar. Het leven als freelancer is fantastisch, maar kan ook eenzaam zijn als je constant thuis zou werken. Oja, we hebben nog een plekje vrij op onze leuke werkplek in Breda.!


fotograaf in breda

Wil je meer weten over mijn werk?