Mijn documentaire “Unstoppable” is geselecteerd voor een filmfestival!

Mijn documentaire “Unstoppable” is geselecteerd voor een filmfestival!

Precies een jaar geleden zette ik voor het eerst voet aan wal in Nieuw Zeeland. Het was de laatste bestemming van mijn wereldreis. En na twee jaar alleen te hebben gereisd, stond er eindelijk iemand mij op te wachten op het vliegveld. Ik kan je vertellen, dat voelde best goed! Geen gedoe met bussen die niet op tijd rijden of telefoons die niet direct werken. Karel, de hoofdpersoon uit mijn documentaire stond klaar met zijn camperbus om mij onder te brengen bij zijn vrienden.

De documentaire over Iron Man

Karel volgde ik op de voet met mijn camera. In zijn sportieve carriere deed hij voor het eerst mee aan Iron Man. Één van de zwaarste triatlons ter wereld! Gemiddeld zwemmen de deelnemers twee uur in open water, om vervolgens vijf a zes uur hard tegen de wind in te fietsen. En als je dan nog niet gebroken bent, mag je nog even een complete marathon in de brandende zon uitrennen. Kun je het je voorstellen? Ik was al kapot toen ik veertien uur lang mocht filmen!

Bekijk de trailer van “Unstoppable”

Maar goed, na een maand reizen, editen en filmen begon de zoektocht naar een platform voor de film “Unstoppable”. En afgelopen december kregen we al het goede nieuws te horen: de documentaire is geselecteerd door Big Bike Film Night en wordt als afsluitende film bij elke vertoning ingezet. Het is een reizend filmfestival, startend in Nieuw Zeeland en eindigend in Australië. Direct heb ik mijn internationale vrienden een bericht gestuurd in de hoop dat ze gaan kijken. Dat is zo leuk aan het werken over de grenzen. Het laat je groter denken en je leert non-stop van andere levensverhalen!

Karel en ik zijn nog aan het bekijken wat we met de film in Nederland gaan doen. Ken jij of ben jij iemand die affiniteit heeft met triatlons? Laat het me dan weten!