Mijn leven als Digital Nomad in Australië

Mijn leven als Digital Nomad in Australië

Ik loop door de straten van Brunswick Heads en er komt een vrouw luid zingend voorbij fietsen. Ik steek een brug over en hoor twee kinderen praten. “You jump first!” en ik hoor een plons en de kinderen gillen het uit. Ik kijk naar Sandy en zeg: “this place makes me so happy. The locals here are just so relaxed”. We lopen met onze laptops richting het dorp en besluiten nog even ergens te lunchen voordat we verder gaan werken.

“It feels like we are having a co-working hub together”, zegt ze tegen mij. Yeah, you’re right, antwoord ik terug. I have so much more energy when I’m surrounded by other digital nomads. Sandy werkt en studeert al enkele jaren in Australië. We leerden elkaar online kennen en ze nodigde me uit om bij haar te thuis te overnachten. De laatste tijd wilde ik meer delen over mijn digital nomad leven in Australië. Ik wist alleen niet zo goed of mijn verhaal nou wel zo interessant zou zijn, maar de afgelopen weken vielen alle puzzelstukjes in elkaar en voelde ik me fantastisch.

Hoe kom ik aan werk als digital nomad?

Waarom ik me zo goed voel heeft veel te maken met een markt die ik hier heb gevonden. Video wordt steeds belangrijker en hoewel ze in Australië een beetje achterlopen, werk ik nu al bijna vijf maanden non-stop voor touroperators. Maar hoe vind je nou die klussen? Voordat ik pap en mam uitzwaaide op het vliegveld, had ik al contact gelegd met Dutchies Travel. Oprichtster Lisanna is bekend met bijna alle touroperators en regelde mijn eerste klussen. Met deze video’s ben ik andere bedrijven gaan benaderen, gewoon via emails.

Waarom ben ik zo onrustig?

Sinds twee weken ben ik terug van een trip in West Australië en wist niet zo goed hoe het verder moest. Mijn ouders komen over met de kerst, maar tot die tijd stond de agenda leeg. Het werd onrustig in mijn hoofd. Waarom streef ik altijd naar zakelijke successen en kan ik niet gewoon genieten als ik even rust heb? Een ambitieuze persoonlijkheid is een vloek en zegen tegelijk. Door ambitie kom ik terecht op plekken die ik me nooit had kunnen voorstellen.

By being ambitious, you’re never satisfied.

Door het jagen naar succes voel ik me nooit voldaan en ik bereik nooit een ‘eindbestemming’. Vriendinnen om mij heen kunnen zich prima een hele dag vermaken zonder iets te ‘moeten’. Het past gewoon niet bij mij, ook al had ik mezelf rust beloofd nadat ik in Cairns in het ziekenhuis belandde. Wat ik wel heb geleerd is om te leven in een ‘flow’.


Om een voorbeeld te geven: vorige week liet Sandy me weten dat ik nog twee nachten bij haar in Brunswick Heads kon overnachten en stond ik daarna ‘op straat’ zonder werk. Totdat Sandy een aanbod kreeg om op een huis te passen in Sunshine Coast. Tien minuten en een sms naar de eigenaar later, was ik weer verzekerd van een huis. Zijn we gewoon te bang om te leven in onzekerheid? En nog diezelfde week kreeg ik de vraag of ik voor een resort op het eiland North Stradbroke de marketing wil verzorgen. Dit aanbod kreeg ik doordat ik simpelweg een advertentie had geplaatst op Gumtree met de vraag of iemand ondersteuning zocht op het gebied van marketing.

Herken je dit gevoel van onrust? En leef je ook zonder basis als digital nomad? Laat me weten hoe jij hiermee omgaat.

ps. lees ook mijn blog over mijn dertigersdilemma.