digital nomad marokko

Marokko – de perfecte plek voor een digital nomad?

In de afgelopen jaren heeft het concept van een digital nomad aan populariteit gewonnen, waarbij mensen hun werk kunnen uitvoeren vanaf elke gewenste locatie over de hele wereld.

Marokko, is zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur en adembenemende landschappen, een opkomende bestemming. Maar is Marokko de perfecte plek voor een digital nomad?

Daarom ging ik erheen! Niet alleen werkte ik er op afstand, maar maakte ik ook een mini documentaire van de lokale surfkampioen en werkte ik als content creator voor een surfhostel en mijn klant Senz Umbrellas.


digital nomad marokko

Filmen op bruisende

locaties

Een van de grootste voordelen van werken als digital nomad in Marokko is de overvloed aan mooie locaties om vanuit te werken. Van de bruisende medina’s tot de rustige kustplaatsen zoals Tamraght, waar ik zelf verbleef.

Waar die mooie locaties vooral handig voor waren, was omdat ik ook aan de slag ging voor mijn klant Senz° Umbrellas. Zij brachten een nieuwe kleur paraplu op de markt, waar ik meerdere reels voor heb gemaakt.

De kleurrijke omgeving was natuurlijk één groot decor om mooie shots te maken. Zo kon ik niet alleen lekker op pad, maar verdiende ik ook nog eens een leuke zakcentje.

Op zoek naar goed internet in Marokko

Een digitale nomad heeft een betrouwbare internetverbinding nodig. En dat was nog best een opgave in Marokko In steden als Marrakech, Casablanca en Rabat vind je redelijke werkplekken, terwijl de afgelegen gebieden nog wat achterlopen.

Gelukkig vond ik een tof surfhostel van een Nederlandse eigenaresse. Ik besloot om haar op te bellen met de vraag hoe goed ik daar zou kunnen werken. Na een verrassend leuk gesprek, had ik niet alleen een fijne werkplek gevonden, maar ook de opdracht om haar man, die surfkampioen is geweest, te interviewen voor een korte documentaire. Dit konden zij dan weer gebruiken op social media en hun website..

Kortom, ik had genoeg opdrachten om me te vermaken en hier een tijdje te werken.

Is Marokko duur voor een digital nomad?

In vergelijking met veel westerse landen biedt Marokko een betaalbare levensstijl. Accommodatie, voedsel en transport zijn over het algemeen goedkoop voor het budget van een digital nomad. Gemiddeld was je voor een lunch inclusief een drankje nog geen tien euro kwijt.

surfkamp marrokko
Is Marokko de perfecte plek?

Ik ben altijd op zoek naar een balans tussen werk en avontuur. Vorig jaar werkte ik o.a. in Gran Canaria en Portugal. Ook toffe locaties, maar natuurlijk minder avontuurlijk als Marokko.

Voor mij is werken op afstand niet alleen een fijne uitweg, maar het verbreedt ook je persoonlijke horizon. In het hostel sprak ik bijzondere reizigers uit allerlei culturen en zag ik hoe een Marokkaanse familie het hostel runt en hoe ze voor elkaar zorgen.

Je vliegt er met vier uurtjes heen, het is er ruim 20 graden in de winter en je hebt geen tijdsverschil.

Oftewel, voor mij staat Marokko hoog op de lijst als digital nomad bestemming en wie weet ga ik er nog eens naar terug.

O

fotograaf in breda

Geen updates meer missen?

Blijf op de hoogte van mijn avonturen